Cultuur Canon

Nieuw seizoen Sjors Sportief en Sjors Creatief van start | Het nieuwe sport- en cultuurseizoen in de gemeente Berkelland is weer begonnen! Wat ga jij doen dit seizoen? Welke activiteiten vind jij leuk? Maak je keus met het nieuwe Sjors Sportief Creatief aanbod en meld je aan op www.berkellandactief.nl, waar al het sjors-aanbod in Berkelland op te vinden is.

Winnaar Sjors-tekenwedstrijd bekend gemaakt!

Op donderdag 17 oktober werd de rode loper uitgerold op Basisschool St. Jozef in Rietmolen voor Sjors en wethouder cultuur Betsy Wormgoor. Meester Jelle zorgde voor de presentatie van het feestelijke moment, waarin we de winnares van de tekenwedstrijd bekend mochten maken. Wethouder Betsy Wormgoor had de eer om het nieuwe Sjors Sportief & Creatief- boekje uit te reiken Ela, als winnaar van de Sjors-tekenwedstrijd. Haar tekening heeft de meeste stemmen gekregen en siert de voorkant van het Sjors Sportief Creatief-boekje van dit schooljaar. Ook heeft ze een creatieve workshop gewonnen voor de hele klas!

 

Sjors on tour

Afgelopen week is mascotte Sjors on tour geweest langs heel veel basisscholen in Berkelland om aandacht te geven aan de opening van het nieuwe seizoen 2024-2025. 

In het Sjors sportief en actief gedeelte van Berkellandactief.nl kun je heel veel sportieve en creatieve workshops vinden voor kinderen van 0-12 jaar. Vaak kun je gratis kennismaken met één of meerdere activiteiten. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar middels de website Berkellandactief.nl. In de loop van het seizoen komen er steeds weer nieuwe activiteiten bij.

Meer dan 100 activiteiten om mee kennis te maken

De kinderen van de basisscholen uit Berkelland kunnen kennismaken met meer dan 100 activiteiten zoals wielrennen, handbal, acrogym, activiteiten in de natuur, yoga en verschillende stijlen dans. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan verschillende creatieve technieken leren, maar ook theater, zang en muziek. Kortom keus genoeg! En een leuke manier voor kinderen om eigen talenten te ontdekken en zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in de gemeente! De kinderen die niet in Berkelland op school of kinderopvang zitten, maar wel wonen in de gemeente, kunnen natuurlijk ook gebruik maken van het aanbod.

Sjors Sportief Creatief is een project van Culturije, Sport Federatie Berkelland en Gemeente Berkelland. Voor meer informatie kijk op de website Berkellandactief.nl.

Bekijk ook deze afgeronde projecten:
Toekomstbestendig Haarlo

Toekomstbestendig Haarlo | Méér dan 10% van de inwoners aanwezig tijdens de droomsessie gericht op toekomstbestendigheid in Haarlo! Droomsessie ‘’Kulturhus…

Muziekinstrumenten naar Aruba

Muziekinstrumenten naar Aruba | Het oude instrumentarium van Culturije krijgt een tweede leven op Aruba. Blije gezichten op Aruba Culturije…

Muziekmarkt

Muziekmarkt | Culturije is de initiator van de Muziekmarkt. Tijdens de muziekmarkt mogen basisschoolkinderen allerlei muziekinstrumenten uitproberen in de klas.…

Muziek van de toekomst

Muziek van de Toekomst | Muziek van de Toekomst is een fantastische samenwerking met  4 coole gastdocenten. De mannen geven een eigentijdse…

© 2024 Culturije – Privacy verklaring | Algemene voorwaarden